InfoMigjorn, revista digital sobre llengua catalana [10.300 membres]
 
Butlletí número 897 (dilluns 18/11/2013) - Continguts triats i enviats per Eugeni S. Reig i Xavier Marí
 
 
SUMARI
 
 
1) 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú
 
2) L'AVL amplia la col·lecció dels quaderns de toponímia
 
3) Trobada sobre Plurilingüisme en Entorns Universitaris
 
4) Josep M. Muñoz - Una notícia exagerada?
 
 
 
 
8) Jornada commemorativa sobre la Batalla de Muret. El món occità i València
 
 
10) Presentació del llibre Un rèquiem pel catanyol
 
11) Premis Ciutat d'Alzira
 
 
 
 
1)
 
Publicat en el llibre 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú (CCG edicions, Girona, 2011, pàg. 108).
 

358. Catalunya i el conjunt de les terres de parla catalana han de conservar i promoure la seva llengua no només com a requisit intern per mantenir la seva personalitat col·lectiva, sinó perquè és la manera de fer aportacions específiques a la cultura universal, com demostren la quantitat i la qualitat dels autors que fan servir, en els diversos gèneres, la llengua catalana com a vehicle d’expressió.

 

Jordi Porta

Filòsof i president d’Òmnium Cultural (2002-2010)

 
2)
L'AVL amplia la col·lecció dels quaderns de toponímia
 
L'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha editar tretze quaderns nous de "Toponímia dels Pobles Valencians", una col·lecció que periòdicament publica la institució normativa, amb plenes competències en esta matèria, i de la qual ja han vist la llum 179 fullets de municipis valencians.
 
En esta tanda, els quaderns publicats corresponen als pobles d'Alcàntera de Xúquer, Beneixida, Cotes, Catadau i Llombai (la Ribera Alta); Corbera (la Ribera Baixa); l'Atzúbia (la Marina Alta); Busot (l'Alacantí); l'Eliana (el Camp de Túria); Corbera (la Ribera Baixa), Calles, Domeño i Loriguilla (els Serrans).
 
Els quaderns consten d'una informació bàsica sobre el municipi, la relació de topònims relatius a l'orografia, la hidrografia natural i artificial, el poblament, les partides i els paratges, les vies de comunicació i altres llocs d'interés, i finalment, els mapes on se situen cadascun dels topònims.
 
 
3)

Trobada sobre Plurilingüisme en Entorns Universitaris

 

El Comissionat per a Multilingüisme de la Universitat de Barcelona i el Servei de Cooperació Lingüística i Educativa de l’Ambaixada de França (Institut Francès de Barcelona) organitzen una Rencontre autour du plurilinguisme en milieux universitaires / Trobada sobre Plurilingüisme en Entorns Universitaris, amb el suport dels vicerectorats de Política Acadèmica i Qualitat, d’Estudiants i Política Lingüística i de Política Docent. Els actes d’aquesta trobada tindran lloc el dia 19 de novembre a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona i el dia 20 de novembre a l’aula capella de la Facultat de Filologia.

El plurilingüisme no és una excepció ni un privilegi, sinó una capacitat de l’individu, un dret de la ciutadania europea i una finalitat educativa i didàctica. Però les universitats catalanes estan preparades per respondre al repte que se’n deriva? I hi estan disposades? En quina mesura poden contribuir-hi les evolucions recents, tant a escala conceptual com metodològica i didàctica? Tenint en compte la conjuntura econòmica actual, les nostres universitats poden desplegar una autèntica política per al plurilingüisme? En aquesta jornada, Enrica Piccardo, docent i investigadora de l'Institut d'Estudis d'Educació de la Universitat de Toronto amb una àmplia experiència en plurilingüisme, abordarà aquestes i altres qüestions per tal d'obrir una reflexió i debat al voltant d'aquesta temàtica.

Activitats de la trobada

  • 19 de novembre (amb traducció simultània)

Conferència d’Enrica Piccardo: «“Nous sommes tous plurilingues” (Wandruszka, 1979). Le plurilinguisme comme manière d'être: dimensions linguistique, cognitive et émotionnelle»

Taller de la conferenciant: «Vision plurilingue, perméabilité des langues et nouvelles postures pédagogiques»

  • 20 de novembre

Presentació del Pla marc per al plurilingüisme, a càrrec del secretari general de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Joan Mateo

Conferència d’Enrica Piccardo: «Entre défis et opportunité: plaidoyer pour une vision plurilingue de l'enseignement supérieur»

Inscripcions a la trobada


La inscripció a un o als dos actes de la trobada es pot fer des del programa (francès, català).


Més informació

 
4)
 
Publicat en le reviata digital NÚVOL diumenge 3 de novembre del 2013

Una notícia exagerada?

Josep M. Muñoz
 
5)
 
Publicat a VilaWeb dimarts 5 de novembre del 2013
 
 
6)
 
Publicat a EL PUNT AVUI dimecres 6 de novembre del 2013
 
La televisió que mai fou valenciana
 
 
Ferran Suay
 

La història de la RTVV és la d'una frustració per a alguns, els valencians, i la d'un gran èxit per a uns altres, els supremacistes castellans que, fins ara, ens han governat.

Més enllà de la comprensible il·lusió que despertà al seu inici, i del treball honest i valuós de molts professionals que s'hi han deixat la pell, les forces polítiques que han ocupat el palau de la Generalitat mai no han tingut cap interés per fer una ràdio o una televisió valencianes.

Des de l'infame Amadeu Fabregat amb les ridícules llistes de paraules prohibides (només pot prescindir de paraules aquell que no parla una llengua més que per a dissimular), fins a l'estafador Zaplana, que les justificava les pel·lícules exclusivament en castellà amb el poderós argument que “así no se discrimina a nadie”, o l'actual Fabra, paradigma d'una mediocritat grisa i acastellanada, que ha beneït la cesura de TV3 promoguda per l'egolatria fatxenda del seu antecessor, els successius governs s'han ocupat amb eficàcia que els valencians no tinguérem uns mitjans de comunicació capaços de contribuir de veritat a la normalització del valencià.

El supremacisme necessita mantenir en precari el poble sobre el qual s'imposa. Com que no hi ha cap superioritat real de cap grup humà sobre cap altre, l'única manera de mantenir la submissió és deteriorar tant les condicions del subordinat, que arribe a creure's realment inferior. I aquest és l'objectiu real que han perseguit i que encara persegueixen.

Perquè només qui se sent inferior tolera que el discriminen, n'abusen i l'espolien sense treva. Només que s'ha engolit totes les patranyes supremacistes pot suportar que el governen unes elits patèticament incompetents i palmàriament discapacitades per a qualsevol cosa que no siga robar i abusar d'una autoritat que els ve de l'engany permanent i de la trampa institucionalitzada.

El PP, només tensant una mica més el llaç que el PSOE els havia facilitat, ha usat la RTVV com un instrument d'agitació i propaganda. Han convertit la ràdio i la televisió públiques en un full parroquial de qualitat ínfima i dedicat en exclusiva a llepar públicament les sabates dels seus amos. Han saturat la plantilla de comissaris polítics, estómacs agraïts i inútils de tota mena. Han regalat els diners públics als seus 'amiguitos del alma' que omplien la graella de programes miserables, específicament dissenyats per a embrutir els cervells més desproveïts de recursos.

Pel camí, han perdut el prestigi, la credibilitat, i l'audiència. Han acabat fent un ERO tan manifestament il·legal que es fa difícil creure que no sabien que els el tombaria fins i tot un sistema judicial tan poc independent i fiable com l'espanyol. I què?

No els importa perquè quan l'objectiu és només destruir, des del poder sempre tens les de guanyar. Mentre poden esprémer un recurs, ho fan. Quan no, el deixen caure. Ells sempre guanyen.

Tancant RTVV ara s'eviten que el pròxim govern dispose d'uns mitjans públics capaços de transmetre un missatge diferent dels seus mesquins eslògans de fireta, de les seues mentides de fariseus bavosos, del seu estil de sangoneres insaciables. Avancen encara un pas més en l'objectiu d'exterminar qualsevol mitjà de comunicació en valencià. No n'hi havia prou d'emetre un 75% en castellà, perquè és encara millor un 0% en valencià.

La qüestió de fons és si, amb totes les maniobres que han perpetrat, els successius partits supremacistes que ens han governat fins ara, han aconseguit o no fer-nos creure que els valencians som realment inferiors. Perquè només un autèntic sentiment d'inferioritat instil·lat fins al moll de l'os pot fer que un poble suporte el govern d'uns individus tan manifestament deshonestos i tan profundament mediocres com els lladres que ens governen. La pregunta és què més els deixarem destruir abans de fer-los fora de les institucions?

Si ho deixem al seu albir, ho destruiran tot: llengua, cultura, paisatge, recursos, teixit productiu i, a poc que puguen, el mateix paisanatge. Ells no hi tenen res a perdre. No formen part de la nostra cultura. No són del nostre poble. Són només fills i hereus de l'avarícia atàvica dels explotadors.

A ells no els canviarem. La qüestió és, ho torne a dir, fins quan tolerarem que ens continuen xuplant la sang i rient-se en la nostra cara.

 
7)
 
Publicat en NÚVOL dimecres 23 d'octubre del 2013
http://www.nuvol.com/noticies/fatxa/

Pau Vidal treu suc a la paraula ‘fatxa’

Pau Vidal

Unionistes i sobiranistes, les noves denominacions encunyades per redibuixar el conflicte ara que es planteja d’una forma tan diferent a la tradicional (vull dir, ara que per fi ha passat d’utopia a possibilitat ben real), són útils i clares. Però arran de la manifestació fatxenda del 12-O, ni que fos per uns quants dies vam tornar a sentir parlar molt de fatxes, que tot i ser molt entenedora és una denominació que tendim a arraconar perquè conté un deix despectiu que la correcció política suporta malament.

Estic segur que si féssim una enquesta la majoria de parlants contestarien que no és un terme normatiu. I sí que ho és. I a més a més per partida doble. El significat primer de fatxa és el mateix que té l’italià, el de cara, i més concretament ‘aspecte exterior d’una persona o cosa’, allò que col·loquialment solem anomenar la pinta que fa algú o alguna cosa (i que, sí senyor, també és correcte). D’aquí ve un altre terme afectat per la mateixa síndrome de rebuig. Fatxada, que seria la cara d’una casa, ha seguit el mateix camí etimològic i tragina idèntic estigma, de manera que la totalitat dels usuaris el rebutgen, erròniament, per castellanisme i empren en exclusiva façana (que, ves per on, deriva del terme llatí del qual també prové l’italià faccia).

Avui per avui, i per més que aparegui al diccionari, res fa pensar que fatxa retorni mai a la llengua viva en aquest sentit. En l’altre, en canvi, tot i estar en lleugera regressió encara es manté ben viu. La paradoxa és que l’origen de fatxa com a sinònim d’ultradretà sí que és anòmal, perquè seria una reducció argòtica de feixista, influït per l’original italià fascista. És a dir, que no tindria res a veure amb la cara sinó amb el feix, el fascio littorio d’on aquesta ideologia va treure el nom.

Tanmateix, el més simpàtic de tot, si em permeteu l’adjectiu, és l’associació popular que fem sovint entre el fatxa a l’espanyola i el fatxenda, un lligam que mentalment costa molt poc de fer i que en canvi lingüísticament no coincideix gens. Fatxenda també prové de l’italià, de faccenda, ‘assumpte, qüestió’, que al seu torn venia del llatí facienda ‘feina pendent, que s’ha de fer’ (per tant, del verb fer). És a dir, que el fatxenda és aquell que galleja de tenir molts assumptes pendents, en general d’estar molt ocupat, molt enfeinat. Cosa que, ja es veu, no és gens prerrogativa dels ultres, que sovint l’única feina que tenen per fer és gallejar, amenaçar i, si s’escau, atonyinar els qui no veuen la realitat amb la mateixa fatxa que ells.

 
8)
Jornada commemorativa sobre la Batalla de Muret. El món occità i València
 
 
Data: dissabte 30 de novembre del 2013
 
Lloc: Sala de Juntes de la Facultat de Filologia de la la UV (1r pis)
 
Programa:
9’15 Inauguració
9’30 Josep A Aguilar (UCV), Muret, Jaume I i el pla de la conquista de València
10’05 Sandra Càceres (UV), El somni occità perdut: el nou ideal de conquesta meridional de Jaume I
10’40 Descans
11’10 Jordi Colomina (UA), El lèxic valencià i el lèxic occità
11’45 Joan Martinis (OC), Llemosinisme demogràfic, un altre valencianisme documentat
12’20 Artur Ahuir (AVL), La influència de Frederic Mistral en la Renaixença valenciana
12’55 Abelard Saragossà (UV), Què ens ensenya la gramàtica occitana
13’30 Emili Casanova (UV-AVL), El valencià, net de l’occità
14’00 Final: Amb direcció de Toni de l’Hostal, cantada col.lectiva pels membres de TOTS SÓN NOSTRES de l’himne Se canta en diferents modalitats lingüístiques del nostre diasistema lingüístic. Es lliurarà còpia de les lletres als assistents
S’obsequiarà a tots els assistents el llibre de Frederic Mistral, Les Illes d’Or i Nerta (traducció de Lluís Guarner i Jacint Verdaguer), València: Denes, 2005
 
Organitza:
TOTS SÓN NOSTRES de l’associació Òc-Valéncia, Taula de Filologia Valenciana i L’Oronella amb el suport de l’Associacion Internacionala d’Estudis Occitans
 
 
9)
 
http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/view/id/3029
 
 
Bloc sobre llengua i societat de Pere Mayans
 
 
10)
Presentació del llibre Un rèquiem pel catanyol
 

Dimarts 19 de novembre es presenta a Barcelona el llibre Un rèquiem pel catanyol de Jordi Sedó, a les set de la tarda, a la seu nacional d’Òmnium Cultural (c. Diputació, 276, principal).

El llibre aplega tots els articles que l'autor va publicar regularment a la revista Escola Catalana, sota el títol genèric “Sense pèls a la llengua” al llarg de deu anys.

Més informació sobre el llibre a l’enllaç http://mestres.ara.cat/paraules

11)
Premis Ciutat d'Alzira
 
 
Andreu Martín guanya el Ciutat d’Alzira amb una novel·la negra sobre la crisi i la corrupció
Salvador Macip i Chris Willmott guanyen en divulgació científica,
Eduard Mira en assaig i Antoni Defez en poesia
 
L’escriptor Andreu Martín és el guanyador del XXV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb Les escopinades dels escarabats. El XIX Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha sigut per a Salvador Macip i Chris Willmott per Jugar a ser déus, el XV Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta l’ha guanyat Eduard Mira per Mediterrànies, mentre que el VIII Premi de Poesia Ibn Jafadja ha distingit Antoni Defez per Metralla esparsa. Tal com es va fer públic, el guardonat amb el VIII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira ha sigut Carles Alberola; Vicent Sanhermelando ha merescut el XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil per Esperant la lluna i David Navalón Bernabeu, autor d’El guardià dels cinc secrets, ha estat guardonat amb el XVIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

Els guanyadors de les diverses modalitats han recollit, la nit del divendres 8 de novembre, el trofeu dissenyat per l’artista Manuel Boix, en el tradicional sopar de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. L’acte ha estat presentat per la periodista Amàlia Garrigós, amb l’acompanyament musical de l’espectacle «Sis veus per al poeta» i l’actuació de la Nova Muixeranga d’Algemesí. Hi han assistit vora 800 persones, entre les quals hi havia una gran representació del món de la política, la cultura, l’educació i l’economia, fet que contribueix perquè, any rere any es consolide el prestigi d’aquests Premis. Hi han estat presents autoritats, líders polítics, representants dels principals sindicats i també d’entitats com Escola Valenciana. A aquesta edició s’havien presentat un total de 199 originals, i s’ha repartit entre els guanyadors una dotació global de 65.500 €.

El XXV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, dotat amb 16.000 € per l’ajuntament d’aquesta localitat, ha correspost a Les escopinades dels escarabats, d’Andreu Martín. Aquesta novel·la negra ens endinsa en un escenari de crisi i corrupció que gira al voltant de l’assassinat violent de dos socis d’una assessoria financera. Blanqueig de capitals, periodistes sense escrúpols, escarnis, poderosos corruptes... són alguns dels ingredients d’una trama absorbent i rotundament actual que el mestre de la novel·la negra adoba amb una forta dosi de crítica.

Andreu Martín (Barcelona, 1949) és un referent indiscutible de la novel·la policíaca. Ha rebut premis com el Círculo del Crimen i, en tres ocasions, el Premi Hammet, concedit per l’Associació Internacional d’Escriptors Policíacs. Va guanyar el Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil 2006 amb La nit que Wendy va aprendre a volar, el primer d’una sèrie de novel·les policíaques juvenils que ja compta amb quatre títols.

Jugar a ser déus, de Salvador Macip i Chris Willmott, és l’obra guardonada amb el XIX Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, dotat amb 12.000 € per la Universitat de València. Aquest treball ens presenta alguns dels descobriments més revolucionaris de la biomedicina actual –la clonació, la medicina regenerativa, etc.– amb els beneficis que comporten, però també amb l’impacte que tindran socialment els canvis irreversibles que impliquen. Una obra en què els autors plantegen moltes preguntes i proporcionen la informació necessària per tal que el lector puga respondre-se-les.

Salvador Macip (Blanes, 1970) és metge, investigador i escriptor. Actualment dirigeix un grup de recerca sobre el càncer a la Universitat de Leicester (Regne Unit). Ha publicat diversos títols de divulgació científica, a més d’obres de ficció com novel·les i contes. Chris Willmott (Guildford, 1967) és professor del Departament de Bioquímica de la Universitat de Leicester i s’ha centrat en l’estudi del camp de la bioètica.

El jurat del XV Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta –que aquesta entitat dota amb 8.000 €– ha distingit Mediterrànies, d’Eduard Mira. Aquesta obra ens proposa un gran viatge a través del temps per les riberes de la Mediterrània, enllaçant les arrels de les seues cultures i religions, des dels orígens fins a l’actualitat. L’autor ens ofereix un discurs molt personal sobre com s’han forjat les cultures europees. Eduard Mira (València, 1945) és doctor en Geografia i Història, a més d’escriptor i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. A més del seu pas per diverses universitats estatals i estrangeres, ha dirigit els instituts Cervantes de Nàpols i Brussel·les.

Pel que fa al VIII Premi de Poesia Ibn Jafadja –patrocinat amb 5.000 € per la UNED– ha sigut per a Antoni Defez per Metralla Esparsa. Aquesta obra és un intent, no exempt d’ironia, de reconstruir els bocins d’un mateix en què va convertint-se amb els anys l’existència de cadascú: els fets viscuts, l’incert avenir, el present desconcertant... Antoni Defez (València, 1958) és doctor en Filologia i professor a la Universitat de Girona. Per la seua obra poètica ha rebut guardons importants com el Premi Roís de Corella i el Vicent Andrés Estellés de Poesia de Burjassot.

Narrativa juvenil i infantil i teatre

D’altra banda, hi ha tres categories dels Ciutat d’Alzira 2013 els veredictes de les quals ja s’havien fet públics: el VIII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, el XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i el XVIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

El passat 25 d’octubre es féu públic el guanyador del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca. El conegut director i actor Carles Alberola era designat guanyador per unanimitat del jurat amb l’obra M’esperaràs?. Amb la ironia i l’estil inconfusible de l’autor, aquesta obra ens presenta un viver d’emocions i situacions engrescadores que se succeeixen a partir de la trobada de dos amics, a qui la vida ha tractat de manera molt diferent, que es reuneixen a sopar a casa d’un ells. Carles Alberola (Alzira, 1964), fundador i director de la companyia valenciana de teatre amb més projecció, Albena Teatre, ha estrenat obres amb un gran èxit de públic i de crítica com O tu o res, Currículum, Besos, Spot, Mandíbula afilada o Que tinguem sort!. Així, s’ha consolidat com un referent i ha assentat les bases d’una nova manera de concebre la creació teatral.

Enguany, a més, Déus, treballs i dies, de Manuel Molins, ha estat distingida com a obra finalista. L’obra planteja un xoc de les relacions humanes amb un fons molt actual, marcat per l’atur i altres problemes. Manuel Molins és també un dels dramaturgs valencians més destacat i prolífics de l’actualitat, amb més d’una trentena d’obres escrites.

El veredicte del XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i del XVIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre es va fer públic el 31 d’octubre. Esperant la lluna, de Vicent Sanhermelando Bellver, va obtenir el Premi Fundació Bancaixa que aquesta patrocina amb 16.000 €. L’obra recrea els mesos previs a la conquesta de València per part de Jaume I des de la perspectiva musulmana. Jaume, un jove mestís, es posa a treballar com a servent d’una família acomodada i s’enamora de Farah, qui només es pot casar amb algú de la seua classe social. Tan sols l’arribada dels conqueridors canviarà les coses fins a un extrem insospitat. Vicent Sanhermelando Bellver (Alboraia, 1957) compagina la tasca docent amb l’escriptura. La seua vocació literària va ser tardana i s’inicià amb relats curts, alguns d’ells reconeguts amb diferents premis. És autor de les obres juvenils El diari del pare i Un pont sense baranes. El jurat va designar finalista L’aurora de la fi del món, de Pep Castellano. Es tracta d’una novel·la postapocalíptica que imagina com seria la societat després d’una tempesta solar que destrueix tots els sistemes elèctrics.

Pel que fa al XVIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que Edicions Bromera dota amb 2.500 €, El guardià dels cinc secrets, de David Navalón Bernabeu, ha sigut l’obra guanyadora. Es tracta d’una història on l’estima per la natura i la cultura popular es barregen amb llegendes i personatges misteriosos, gràcies als quals els més joves podran acostar-se a una part del nostre patrimoni com ho fa David, el protagonista de l’obra, després de passar unes vacances tot sol al poble del iaio. David Navalón Bernabeu (Albaida, 1978) és mestre d’Audició i Llenguatge al CEIP Sant Jaume d’Onil. Fa deu anys que treballa en el món de l’ensenyament i ha publicat diversos articles de caire pedagògic en revistes especialitzades. El guardià dels cinc secrets, però, és la seua primera obra literària.

Cal esmentar també que l’escriptora de Simat de la Valldigna, Lourdes Boïgues, ha sigut designada finalista amb l’obra Tu t’ho perds, julivert!, una història de màgia i fantasia on es barregen misteris i donyets entremaliats.

 
12)
 
 
 
 
(dijous 14 de novembre del 2013)
 
http://www.acpv.cat/butlleti-e/2013-11-14.html
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic http://drac.com
 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vàreu facilitar en el seu moment i que vàrem incorporar al nostre arxiu. Teniu dret a sol·licitar l'accés, la modificació o la cancel·lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre arxiu. Podeu contactar amb nosaltres enviant un missatge a l'adreça infomigjorn@telefonica.net Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací