InfoMigjorn, revista digital sobre llengua catalana [10.400 membres]
 
Butlletí número 639 (dimecres 11/04/2012) - Continguts triats i enviats per Eugeni S. Reig i Xavier Marí
 
 
1) 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú
 
2) Sebastià Alzamora - 25-M a Palma: la resposta que falta
 
 
4) Nou llibre: Tercer (i últim) Costumari valencià de Bernat Capó
 
5) Jornades de la Secció Filològica a Reus. Homenatge a Ramon Amigó
 
 
7) Jordi Arraut - Sobre un gest heroic
 
8) Ignasi Riera - TV3 i la CCRTV
 
 
 
11) Josep Maria Loste - Vaga de fam exemplar
 
 
 
1)
 
Publicat en el llibre 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú (CCG edicions, Girona, 2011, pàg. 43).
 

111. El desequilibri que hi ha entre les llengües del món és evident, però hi ha una raó incontestable per defensar la diversitat encara que un no tingui problemes lingüístics: no hi ha cap raó sòlida per destruir-la. L'entesa universal no és incompatible amb parlar diferents llengües.

 

Pere Comellas

Professor d'Estudis Portuguesos de la Universitat de Barcelona

 
 
2)
 
Publicat en el diari ARA dijous 29 de març del 2012
 
 
Sebastià Alzamora
 

Dèiem despús-ahir que la manifestació de Palma de diumenge passat havia agafat en fals el Govern balear del pròvid Tutanramon Bauzá: vam ser més dels que ells diuen i volen. Pel que es veu, els actuals dirigents del PP illenc tenien coll avall que la tasca que s'havien proposat (la demolició de la llengua i la cultura del país) era cosa gairebé ja feta, i que només hi faltava el toc de gràcia: algunes remodelacions legislatives que ningú no tindria en compte. En comptes d'això es van trobar amb una resposta popular mai vista a Mallorca en favor del català. La reacció del PP va ser tan previsible com penosa: a Bauzá i els seus camarades no se'ls va acudir res més que apel·lar a la majoria que van obtenir fa un any a les urnes, quan encara ningú sabia qui eren ni què es proposaven de fer. I afegir-hi, a continuació, la típica observacioneta amb el consabut tuf fatxa: "A la manifestació s'hi van detectar consignes radicals".

Cinquanta mil radicals en una protesta de mallorquins són, a fe de Déu, molts de radicals. Vaig tenir el gust d'entretenir-me a contemplar la desfilada quasi sencera de la mani (a la cruïlla del carrer dels Oms amb el de Sant Miquel, un observatori immillorable) i la cosa més radical que hi vaig veure va ser un grup més aviat testimonial de joves que enarboraven estelades. Pel que fa a la resta, la immensa majoria es componia d'allò que es coneix com a gent del carrer: funcionaris, obrers, professionals no liberals, pares i mares de família, gent amb formació universitària (cursada a la UIB) i gent sense formació universitària, jubilats, escolars i tot el que vostès vulguin. N'hi havia que parlaven castellà, per descomptat. És aquesta diversitat, aquesta ondulació, la que ha agafat en fals els dirigents del PP.

I no només els del PP: també els partits de l'oposició fan l'efecte d'haver quedat astorats. És un estupor que ja coneixem d'ençà de l'enfonsament del Pacte de Progrés i de la desaparició d'Unió Mallorquina: durant el darrer any, les forces que haurien d'haver estat plantant cara als atropellaments del PP s'han dedicat a fer el zombi, intentant entendre quines havien estat les causes del seu fracàs i intentant sobretot donar-se'n mútuament les culpes. Ha estat una manera més de fer el ridícul, que ha afectat tant el PSIB-PSOE i el PSM com els extraparlamentaris Esquerra Unida, Lliga Regionalista i Convergència per les Illes.Però s'ha acabat el temps i ja no s'hi val a continuar badant ni plorant. El clam extraordinari i unànime de diumenge passat exigeix una articulació política urgent i eficaç, que tingui capacitat de donar resposta (també a les urnes) als despropòsits de l'extrema dreta que actualment ostenta el poder. El centre dreta regionalista i el centre esquerra catalanista han de ser capaços d'alguna actuació (necessàriament conjunta) que vagi més enllà del càlcul partidista a curt termini. N'esperem, doncs, i amb impaciència, el primer esborrany d'un full de ruta.

 
 
3)
 
Publicat en el blog de Víctor Alexandre dissabte 24 de març del 2012
 
 
Víctor Alexandre
 
El violent psicològic, que és infinitament més pervers que el violent físic, té dues coses al seu favor per garantir-se la impunitat. La primera és que els seus cops no fan sang, ni soroll, ni deixen marca; la segona és que compta amb el suport d'aquells que s'escandalitzen quan algú trenca un vidre aliè, però que guarden un silenci còmplice davant d'agressions molt més sibil·lines o en homenatges del seu partit a antics dirigents feixistes. Val a dir, tanmateix, que l'aspecte més perniciós d'aquesta violència no rau únicament en la seva invisibilitat, sinó en la manera com manipula la víctima per tal d'empènyer-la a una reacció de violència física que permeti mostrar-la com a botxí davant la societat. Es tracta, per tant, que la societat, coneixedora només de la reacció, no pas de les maniobres que han alimentat aquesta reacció, emeti un judici merament epidèrmic dels fets. És a dir, que en lloc de considerar l'agressió una reacció a un cúmul d'agressions prepotents anteriors, cosa que no seria un eximent però sí un atenuant, la consideri una acció inicial en tota regla.

El Partit Popular és un mestre en aquesta praxi. Primer exerceix una violència psicològica repulsiva a través de tot l'aparell de l'Estat contra la nació catalana i la seva llengua -a Mallorca fins i tot hi ha persones jubilades fent vaga de fam contra els atacs del PP a la llengua-, i després espera que quatre eixelebrats piquin l'ham i li llancin una pedra per poder rendibilitzar mediàticament l'agressió i presentar-se com a víctima. Sense anar més lluny, l'operació per acabar amb la immersió lingüística a Catalunya és violència en el sentit més literal del terme. Com ho és també l'intent d'extingir la llengua catalana al País Valencià, a les Illes i a la Franja de Ponent. És la violència repulsiva del Partit Popular, que demana cínicament que la societat condemni el trencament d'un vidre a la seva seu de Sant Cugat mentre continua negant-se a condemnar el règim franquista, un règim sanguinari que va cometre milers de crims contra la humanitat.

Per això deia jo mateix en un article anterior que, com diu la saviesa popular catalana, "qui sembra vents, cull tempestats". Aquesta frase, mal que pesi a l'espanyolisme -que en la seva ignorància arribava a considerar-la una traducció de la seva equivalent espanyola-, forma part dels vint-i-cinc mil refranys i proverbis catalans més antics en la mateixa mesura que també forma part de la saviesa popular francesa. A França la diuen així: "Qui sème le vent récolte la tempête".
 
4)
 
Nou llibre:
 
 
 
 
 
5)

JORNADES DE LA SECCIÓ FILOLÒGICA DE L'IEC A REUS

HOMENATGE A RAMON AMIGÓ

Amb motiu del Centenari de la Secció Filològica

i del Centenari de la Primera Trobada d'Ateneus al Centre de Lectura

20 i 21 d'abril de 2012

Sala d'actes del Centre de Lectura (c. Major, 15)

Des de 1990, el Ple de la Secció Filològica visita periòdicament poblacions diverses del nostre àmbit lingüístic, amb l'objectiu de celebrar-hi jornades acadèmiques que permetin mantenir contactes i intercanvis amb els estudiosos de cada lloc.

Enguany, les jornades tenen lloc a Reus, els dies 20 i 21 d'abril, en el context del Centenari de la Secció Filològica —que es clou el proper mes de maig— i del Centenari de la Primera Trobada d'Ateneus al Centre de Lectura. La visita té també un caràcter especial perquè servirà per a retre homenatge a Ramon Amigó i Anglès, insigne erudit reusenc i membre corresponent de la Secció Filològica, mort recentment.

Confiem que el relleu dels actes i les intervencions que s'han programat permetran aplegar una bona representació de la societat reusenca i aconseguir els objectius previstos.

En nom dels organitzadors, agraïm la participació i el suport que hem rebut de destacades institucions i personalitats.

20 d'abril

11.00 Acte de dedicació d'una sala de la Biblioteca del Centre de Lectura a Ramon Amigó

------

17.30 Obertura de les jornades a càrrec de les autoritats i dels representats de la Secció Filològica

Sessió dedicada a Ramon Amigó moderada per Josep Moran (membre de la Secció Filològica i director de l'Oficina d'Onomàstica de l'IEC)

17.45 Montserrat Corretger (professora agregada de la URV) i Xavier Ferré (professor lector de la URV)

Ramon Amigó, pedagog del territori

18.10 Miquel S. Jassans (artista, pintor i professor d'art)

Els vincles amb Ramon Amigó, el meu mestre

18.35 Eugeni Perea (escriptor i historiador)

El joc de pilota al Camp de Tarragona (s. xv-xx)

19.00 Carme Plaza (doctora en filologia catalana)

Fronteres i senyorius en la toponímia de la Conca de Barberà

19.25 Col·loqui

20.00 Lectura del text de Ramon Amigó «L'esquena mascla de Montsant», del llibre Amb penyals d'un blau cansat, a càrrec de Montserrat Auqué, Dolors Esquerda i Dolors Juanpere, del col·lectiu En Veu Alta, i amb la col·laboració de Xavier Pié, saxo soprano. Direcció: Dolors Juanpere

20.45 Mostra dels espais Català a l'atac de TV3

21 d'abril

Sessió moderada per M. Teresa Cabré i Castellví (membre de la Secció Filològica de l'IEC)

11.30 Jordi Ginebra (catedràtic i director del Departament de Filologia Catalana de la URV) i Xavier Rull (professor titular de la URV)

Creació lèxica en la premsa del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

11.55 Josep M. Martí (doctor en ciències de la informació, professor titular de la UAB i degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya)

Particularitats de l'ecosistema mediàtic reusenc

12.20 Salvador Palomar (membre fundador del Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria Carrutxa)

Carnavals i literatura carnavalesca a Reus (1859-1919)

12.45 Josep Murgades (catedràtic de la UB) i Fina Masdéu (catedràtica d'ensenyament secundari)

Gabriel Ferrater: espais literaris entre la lingüística i la procacitat

13.10 Col·loqui

13.40 Cloenda de les jornades a càrrec de les autoritats i dels representants de la Secció Filològica

Organitzen les jornades el Centre de Lectura i la Secció Filològica de l'IEC, amb el patrocini de l'Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona, els Serveis Territorials de Cultura, la Fundació Privada Reddis i l'Obra Social “la Caixa”.

 

http://taller.iec.cat/filologica/centenari/activitats_una.asp?a_data=20/4/2012

 

Secretaria de la Secció Filològica
Institut d'Estudis Catalans
C/ Carme, 47
08001 Barcelona
Tel. ++ 93 270 16 30
Fax ++ 93 270 11 80
sf@iec.cat
 
 
6)
 
Publicat en VilaWeb diumenge 1 d'abril del 2012
http://www.vilaweb.cat/noticia/3999081/20120331/jornalet-gaseta-occitana-dinformacions.html
 
Jornalet, 'gaseta occitana d'informacions'
 
 
7)
 
Publicat a
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/23-lectorescriu/523631-sobre-un-gest-heroic.html
 
Sobre un gest heroic
 
Jordi Arraut
 
Quan escric aquestes ratlles (diumenge 25 de març) el Sr. Jaume Bonet, de Mallorca, segueix en vaga de fam. Però és igual si quan es publiquin ja l'ha deixat, comprendria que no es volgués convertir en un màrtir. Si no tingués problemes de salut, també jo faria vaga de fam. Per què no hi ha més gent que dejuni amb ell? No es faria més força si en lloc d'un en fossin vint-i-cinc? A mi em sembla que com que la majoria de catalanoparlants no practica el bilingüisme passiu no es fan càrrec del que significa, en el dia a dia, que el català deixi de ser un requisit. Imaginem que anem a l'hospital i el metge i, al·legant que no en té cap obligació, diu que no ens entén. Nosaltres, però, per respecte i dignitat vers nosaltres mateixos, i defensant el nostre dret, continuem parlant en català. Què passarà llavors? Hauran d'assignar-nos un altre metge que –com a mínim– ens entengui? I si no hi és? A tot això nosaltres com a malalts ens veiem perjudicats, ja que si hem anat a l'hospital és perquè ens solucionin la patologia que patim i no per iniciar un conflicte lingüístic. El que passarà en el cas d'aquell pacient que avantposi la seva salut física a la seva salut moral serà que acabarà parlant en espanyol. He posat l'exemple de la sanitat, però això es podria aplicar a altres àmbits. La supervivència del nostre idioma quedaria, per tant, en mans d'aquells que prioritzessin els principis morals. Només que el 50% dels mallorquins parlessin sempre en català, sense cedir a cap coacció, la llei seria inaplicable. El Sr. Jaume Bonet és el nostre heroi, però hi ha molts mallorquins, valencians i catalans que, amb molt menys heroisme, podem adoptar actituds definitives en favor de la nostra llengua i fer que el gest d'aquest mallorquí valent vagi més enllà.
 
 
8)
 
Publicat a
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/523007-tv3-i-la-ccrtv.html
 
TV3 i la CCRTV
 
Ignasi Riera
 

Sé com va costar que el Parlament de Catalunya aprovés la creació de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. El naixement de TV3 i de Catalunya Ràdio van ser, segurament, les expressions més vives d'una lenta, però ben treballada, renovació democràtica. I si havíem celebrat set anys abans el naixement de l'Avui, diari en català, TV3 i Catalunya Ràdio, aleshores sense fill i sense germanes petites, volien dir que el català tornava a ser una llengua dita, que podíem sentir en veu alta, per parlar-nos de tot i de tothom i d'arreu.

Com que vaig tenir la sort de ser-hi, en aquell infantament, i vaig seguir amb l'angúnia dels pares novells com la criatura superava entrebancs i caminava amb la força i l'estil d'el més petit de tots, m'esborronen els mals auguris que parlen d'una privatització de TV3. Per a mi representaria un frau, una estafa contra totes les persones que van saber, amb els fruits d'aquella CCRTV, que el català era la llengua pròpia de Catalunya, que el català assimilava, ens ensenyava a fer pinya, ens convertia en un poble.

Tot això pot semblar emfàtic, però la memòria m'activa les imatges d'aquell invent, viscudes des de Cornellà, la ciutat perifèrica que em va acollir i que suscitava, per a veus massa cauteloses de la tribu, un enigma de futur per als experts torsimanys funeraris que sempre ens parlaven de ruptures socials. Ben a l'inrevés: gràcies als mitjans públics de ràdio i televisió en català –no oblidem Ràdio 4 ni les importantíssimes televisions locals– Catalunya va evitar, segurament, una trencadissa cultural i social, nacional, per tant, que hauria estat funesta per a un país marcat per la Negra Nit del franquisme.

Si ara el govern de CiU, cada cop més simple delegació a Catalunya del PP, es ven TV3 i la resta de televisions i emissores de la CCRTV, abans hauria de convocar eleccions per garantir que són els que legitimen o no el poder polític, els que volen que siguin empreses privades, de signe conservador –tret del parèntesi de Maria Luz Morales com a directora de La Vanguardia, requisada per la CNT i la UGT–, qui es faci càrrec del gran invent del primer govern autonòmic de la Catalunya postfranquista.

 
 
9)
 
Publicat en Nació Digital.cat diumenge 1 d'abril del 2012
http://www.naciodigital.cat/noticia/41404/record/mundial/catala
 
Rècord mundial pel català
 
------------------------
 
Publicat en Le Télégramme.com diumenge 1 d'abril del 2012
http://www.letelegramme.com/ig/generales/france-monde/france/la-defense-des-langues-regionales-en-france-01-04-2012-1653364.php
 
La défense des langues régionales en France
 
Un millier de personnes à Strasbourg pour défendre l'alsacien.
Un millier de personnes, selon les organisateurs, ont manifesté à Strasbourg pour la défense de l'alsacien et, notamment, pour le développement des filières bilingues à l'école. «Unsri Sproch ist unser Schàtz» (notre langue est notre trésor), «Il faut une loi pour notre langue», ou encore «Nos langues, nos cultures, un droit, une loi», proclamaient les banderoles.

À Toulouse, de 20.000 à 30.000 manifestants pour l'occitan.
À Toulouse, parmi les nombreux politiques dans le long cortège rouge et or - organisateurs et police attendaient entre 25.000 et 30.000 manifestants - la candidate EELV à l'élection présidentielle, Eva Joly, a expliqué être «bien placée pour savoir que ce n'est pas parce que vous parlez deux, trois, quatre langues, que vous n'aimez pas votre patrie». Le président du Sénat, Jean-Pierre Bel (PS), représentant FrançoisHollande, a assuré que «si demain, les Français font confiance à François Hollande, (il) ratifiera la charte européenne des langues régionales ou minoritaires». Environ un habitant de Midi-Pyrénées sur cinq est capable de discuter en occitan (sondage réalisé fin 2010), une langue qui décline malgré l'attachement des élus locaux.

5.800 manifestants à Perpignan pour défendre le catalan.
À Perpignan, un gigantesque «lip dub» revendicatif pour la défense du catalan a rassemblé 5.800 participants, selon les organisateurs.

Des milliers de défenseurs du basque à Bayonne.
À Bayonne, plusieurs milliers de défenseurs du basque étaient attendus en fin d'après-midi pour une manifestation en centre-ville, à l'appel du Mouvement Deiadar, plate-forme d'associations qui oeuvrent pour la reconnaissance du basque comme langue officielle. Au Pays Basque, plus de 22% des habitants sont bilingues et quelque 8% comprennent le basque sans le parler (Insee 2006).

300 personnes à Ajaccio pour la langue corse.
À Ajaccio, environ 300 personnes se sont réunies pour former une «chaîne humaine», afin de revendiquer l'élaboration d'une société bilingue corse-français et la «co-officialité» de la langue corse.

Cent manifestants pour le flamand à Lille.
À Lille, une centaine de personnes ont manifesté au son du fifre et du tambour, derrière une banderole «Notre flamand à l'école».

Pour la défense du savoyard à Annecy.
À Annecy, une «chaîne verbale» a réuni pendant plusieurs heures une quarantaine de personnes qui se sont relayées sur un podium pour déclamer des chants et poèmes en languesavoyarde.
 
------------------------
 
Publicat en Le Télégramme.com diumenge 1 d'abril del 2012
http://quimper.letelegramme.com/local/finistere-sud/quimper/ville/defense-des-langues-regionales-entre-8-000-et-10-000-manifestants-a-quimper-01-04-2012-1650417.php?xtor=EPR-3-%5bquotidien%5d-20120401-%5bdetailarticle%5d
 
Défense des langues régionales
 
------------------------
 
Publicat en EL PUNT AVUI dilluns 2 d'abril del 2012
 
El lipdub pel català de Perpinyà ja es troba a internet
 
------------------------
 
Publicat en VilaWeb dilluns 2 d'abril del 2012
 
Ja es pot veure el vídeo del Lipdub per la Llengua de Perpinyà
 
 
10)
 
Publicat a VilaWeb dilluns 2 d'abril del 2012

La literatura catalana convidada al Quebec

Vuit autors, entre els quals Maite Carranza, Joan-Lluís Lluís i Francesc Serés, seran els representants al Salon International du livre de Quebec

Lluís-Anton Baulenas, Maite Carranza, Gabriel Janer Manila, Joan-Lluís Lluís, Arnau Pons, Jaume Pont, Susanna Rafart i Francesc Serés seran els representants de la literatura catalana com a convidada d'honor al Salon International du livre de Quebec, de l'11 al 15 d'abril. Aquesta és la primera cita internacional i institucional de la literatura catalana des de Frankfurt 2007. Els autors triats han estat traduïts recentment al francès i representen diversos gèneres literaris (narrativa, poesia, literatura infantil i juvenil). En canvi, no representen tot el territori: si bé hi ha autors de Catalunya, les Illes Balears i la Catalunya Nord, no s'ha inclòs cap autor del País Valencià. La raó: en els últims anys, cap autor valencià no s'ha traduït a cap editorial quebequesa.

La selecció dels autors ha estat feta a partir de les peticions del saló, segons fonts del Llull. Aquestes peticions fan referència a la quantitat de traduccions recents fetes al francès, i en especial fetes per editorials quebequeses. L'últim autor valencià de narrativa traduït al francès és Ferran Torrent, quan edicions del Trabucaire va publicar 'Gràcies per la propina' el 2007. I de poetes valencians traduïts i publicats al Quebec tampoc n'hi ha.

Tot i així, el diretor adjunt de l'
Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, ha assenyalat que la invitació del Quebec no és estranya si es té en compte que 'el francès s'ha consolidat en els darrers anys com a segona llengua de destí per a les traduccions d'obres en català, amb una mitjana d'una vintena de títols traduïts cada any'. Des del 2007, s'ha traduït un centenar de títols del català al francès. Un dels casos més significatiu és el del poeta Jaume Pont: Editions du Noroît de Montréal va publicar el 2010 'Raó d'atzar', que aplega tota la seva poesia del 1983 al 1989. Aquest fet és una raresa, perquè sempre és difícil la traducció de poesia.

Els autors participants al saló del Quebec realitzaran més d'una vintena d'actes, entre taules rodones, lectures i firmes de llibres. Hi haurà una 'Matinée Catalane' el dissabte 14. També prendran part del programa Quebec la Muse, una sèrie d'actes organitzats des de la pròpia fira que tenen lloc a diferents espais de la ciutat i que són de caràcter més íntim, majoritàriament lectures musicades. Tots ells també participaran en l'acte inaugural que se celebrarà dimecres dia 11 a les sis.

En el marc de la fira es presentaran els quatre llibre editats per l'Institut Ramon Llull conjuntament amb l'editorial Autrement: 'Barcelone. Itinéraires et bifurcations', de Mercè Ibarz; 'Le puzzle catalan', de Llibert Tarragó; 'Atlas historique de la Catalogne', de Gracia Dorel-Ferré i 'La Catalogne. Une nation millénaire', de Michel Bourret. Serà en un acte acadèmic coordinat pel professor de llengua i cultura catalanes de la Universitat de Montréal, Èric Viladrich.


 

11)
 
Publicat a
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/524040-vaga-de-fam-exemplar.html
 
Vaga de fam exemplar
 
Josep Maria Loste
 
 
D'entrada, abans de tot, des d'aquesta columna d'opinió voldria solidaritzar-me efusivament amb els dos jubilats de les Illes, Jaume Bonet i Tomàs Amengual, que fa un mes han iniciat una, cívica i modèlica, vaga de fam per defensar la llengua catalana dels greus càncers que l'amenacen. El que sap més greu, el que clama a Déu, és que des dels grans mitjans de comunicació catalans, tant escrits com audiovisuals, s'hagi fet tan poc ressò d'aquesta exemplar protesta, que ens afecta a tots.

No és una qüestió menor. A hores d'ara, la llengua catalana pateix una calculada i ferotge campanya amb el pervers objectiu de anihilar-la per sempre. De fet, aquesta croada contra la nostra estimada llengua mil·lenària s'estén arreu de tot el territori lingüístic, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Encara que des del Principat podríem creure que la qüestió lingüística la tenim mig blindada, això és completament fals. Cal adonar-se, cal conscienciar-se que el setge al català no s'atura mai. D'aquesta manera, al País Valencià 125.000 famílies no poden accedir a l'escola en valencià, tanquen repetidors de TV3 i el català no és requisit a la funció pública. Al Principat, el PP i l'espanyolisme més carpetovetònic volen carregar-se la immersió a l'escola, el codi de consum, la llei d'acollida, la llei del cinema i el requisit del català per a immigrants que demanen un informe d'arrelament (es volen carregar, d'una sola tongada, la cohesió social). I a les Illes, un personatge nefast, José Ramón Bauzá, un lingüicida supercentralista, que utilitza el seu radical anticatalanisme per ser ministre en el govern Rajoy, intenta anorrear la nostra preuada llengua fins a convertir-la en residual. Per sort, ara a les Illes comença a emergir de debò la força de la societat civil. La darrera manifestació, a Ciutat de Mallorca, de 50.000 persones, per tal de defensar la dignitat, lingüística, nacional i social, és una prova fefaent que aquests hereus dels comte duc d'Olivares no ho tenen tan fàcil com es pensen. Ara bé, des del Principat no hauríem de ser tan passius i, a voltes, tan panxacontents: els afers lingüístics de les Illes són els nostres afers. Cal saber que l'intenten de genocidi lingüístic plana per damunt del conjunt dels Països Catalans. Per aquesta raó, el magnífic exemple de la vaga de fam d'aquests coratjosos jubilats mallorquins hauria d'implicar una gran onada de solidaritat des de tots els pobles, viles i ciutats d'arreu de la nostra maltractada nació catalana.

 
12)
 
Cuina Cinc: blog en català sobre cuina i alimentació
 
http://cuinacinc.blogspot.com.es/
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
Us preguem encaridament que feu arribar aquest missatge als vostres coneguts a fi que l'existència del butlletí InfoMigjorn siga coneguda per la quantitat més gran possible de persones interessades en la llengua catalana.
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic http://drac.com
 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vàreu facilitar en el seu moment i que vàrem incorporar al nostre arxiu. Teniu dret a sol·licitar l'accés, la modificació o la cancel·lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre arxiu. Podeu contactar amb nosaltres enviant un missatge a l'adreça infomigjorn@telefonica.net Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací