InfoMigjorn, revista digital sobre llengua catalana
 
Butlletí número 621 (dilluns 12/03/2012) - Continguts triats i enviats per Eugeni S. Reig
 
1) Quim Gibert - Els amors furtius
 
2) Un jubilat mallorquí, en vaga de fam per protestar contra la política lingüística del PP a les Illes
 
 
4) Presentació del llibre 500 raons per parlar català a la Bisbal d'Empordà
 
5) Escola d'Escriptura (Ateneu Barcelonès): Cursos de primavera 2012
 
6) Jaume Clotet - Apagar TV3 a tot el món
 
 
8) Dies insòlits (Bloc del periodista i escriptor Francesc Viadel)
 
9) XVII Jornada de Sociolingüística d'Alcoi 2012: Educació i plurilingüisme
 
10)  Cinema en valencià als OCine Aqua de València
 

11) 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú

 
 
 
1)
 

Els amors furtius

Quim Gibert, psicòleg i coautor de Removent consciències

En la darrera versió cinematogràfica de Dràcula hi ha una escena impagable. Es tracta de quan l'home vampir viatja a Anglaterra amb una bossa amb terra de Transilvània entre l'equipatge. I és que al pervers comte l'excita, estant lluny de casa, grapejar la terra del seu país.

El lligam tel·lúric d'aquest Dràcula és una història íntima amb Transilvània. Lluís Racionero, escriptor, diu que «un país és una relació amorosa amb un territori». Aquesta estimació inicialment saludable amb una terra (i, per tant, amb la llengua territorial i les seves coses) de vegades topa amb tants obstacles que la fan problemàtica i, a la llarga, esdevé la història d'un amor clandestí.

Aquest fenomen es produeix quan hi ha democràcies que fomenten el desamor envers la identitat lingüística pròpia d'una contrada. El no reconeixement per part d'Aragó i d'Espanya del català com a llengua oficial de la Franja de Ponent confirma que l'espanyola és una democràcia de baixa intensitat, que perjudica seriosament la salut de la nostra llengua. Albert Sánchez Piñol, antropòleg, afirma que la democràcia (espanyola) legitimarà l'assassinat del català: «el català només el salvarà la democràcia catalana».

Així i tot hi ha prohibicions que no impedeixen les històries d'amor, quan darrera hi ha uns valors que estimulen a caminar. Això explica que Jesús Moncada (Mequinensa, 1941 – Barcelona, 2005) i Francesc Serés (Saidí, 1972), s'hagin vinculat positivament amb la cultura catalana. Abans, però, van haver de descobrir que la seva és una llengua tan digna com les altres. I que gaudeix de totes les facultats per ser compartida amb èxit. De fet, Moncada ha estat traduït a una vintena llarga de llengües i Serés fou Premi Nacional de Literatura de la Generalitat de Catalunya el 2007. Per poder créixer com a literats van haver de comptar amb bons mestres i un entorn adequat. Amb aquest tremp, el Casal Jaume I de Fraga promou el dissabte 17 de març, a Fraga (Palau Montcada, St. Josep de Calassanç 12), la primera edició de la jornada sobre Llengua i seducció, amb la participació de l'escriptor Francesc Serés, l'assagista Josep Maria Prim i l'hebraista Tessa Calders. Seguint el traç de Moncada i Serés, el repte és justament crear les condicions perquè la Franja sigui un bon lloc perquè brotin primeres espases del món de les lletres i de qualsevol altre àmbit, amb un arrelament clar i català.

En el famós conte de Hans Christian Andersen, hi ha alguna cosa que desconcerta l'aneguet lleig quan divisa uns cignes majestuosos. En ells percep obscurament la seva pròpia naturalesa. Hi ha molts fragatins que perceben obscurament la seva naturalesa en allò català. Però de manera obscura, desagradable, contradictòria. No és un fenomen casual. En tot cas, és causal: institucions de poder i veus suposadament acreditades, des de fa segles, no han parat de difondre prejudicis, malvestats contra qualsevol rastre de catalanitat a casa nostra. Tant la felicitat d'endevinar a poc a poc la teva veritable identitat com els amors (im)possibles sempre han estat matèria prima entre les ments inquietes. El mequinensà Hèctor Moret, en un fragment del poema titulat Paisatge, diu: «Si sóc tan sec és perquè així m'ha fet/ únic consol per al meu cor salvatge/ aquest país de qui parlo en secret».

Hi ha frases fetes per a xiquets, sentides a Fraga i altres punts del nostre àmbit lingüístic, que ens conviden a moure'ns: «Bona nit, totes les puces al teu llit, i la més grossa al teu melic!». I és que dormir envoltat de puces és desagradable, sobretot perquè les picades d'aquest insecte fan mal de debò.

 

2)
 
Un jubilat mallorquí, en vaga de fam per protestar contra la política lingüística del PP a les Illes
 
(Missatge de Tomàs Martínez i Miró)

Com ja deveu saber, en Jaume Bonet, membre de l'Associació Jubilats per Mallorca inicià el passat dia 29 de febrer una vaga de fam en contra de les modificacions legislatives que el govern vol aprovar en contra de la nostra llengua. Aquesta vaga de fam es mantindrà en el temps per remoure la consciència dels parlamentaris del PP que han de votar aquesta modificació.

En Jaume iniciarà demà (6 de març) el setè dia de dejuni (només beu aigua) i seguirà rebent les persones que es volen acostar a Can Alcover per donar-li suport, atendrà els mitjans de comunicació i estarà pendent del correu electrònic.

Una vaga de fam deixa moltes hores per reflexionar, per pensar ...

Us propòs, si ho considerau oportú, d'enviar un correu electrònic a en Jaume, amb una frase d'ànim, de desig, de suport o de reflexió sobre la seva acció. El correu és jubilatsxmca@gmail.com

Per a més informació:
http://www.facebook.com/pages/Jubilats-per-Mallorca/145601968870606

Gràcies per la vostra col·laboració, i, si ho considerau oportú, feis-ho arribar als vostres contactes.
 
Tomàs Martínez i Miró
 
 
3)
 
 
 
-------------------------
 
Publicat en EL PUNT AVUI dijous 8 de març del 2012
 
 
-------------------------
 
 
-------------------------
 
 
 
4)
 
Presentació del llibre 500 raons per parlar català a la Bisbal d'Empordà
 
L'acte consistirà en la presentació del llibre, a càrrec de l'autor del seu autor, David Pagès i Cassú, i en la lectura d'algunes de les raons a càrrec d'alumnes de l'Oficina de català de la Bisbal.
 
 
Dia: dimecres, 14 de març
Hora: a 2/4 de 9 del vespre
Lloc: al Teatre Mundial (Passeig Marimon Asprer, 8-10) de la Bisbal d'Empordà.
 
Organitza: Oficina de català de la Bisbal
 
 
5)
 

Escola d'Escriptura (Ateneu Barcelonès)

 

CURSOS DE PRIMAVERA 2012

(d'abril a juny de 2012)

 

 

Aquesta primavera, l'Escola d'Escriptura ofereix

més de 30 cursos presencials

 

Cursos de primavera 2012

 

Període de matriculació: fins al 30 de març de 2012

 

Inici de les classes: a partir del dimarts 10 d'abril de 2012

 

* Els cursos que s'imparteixen en dilluns començaran el dilluns 26 de març, abans de les vacances de Pasqua i, per tant, el període de matriculació es tancarà dijous 22 de març.

 

 

L'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès ofereix una nova edició dels CURSOS PRESENCIALS de PRIMAVERA 2012

 

Aquesta primavera, l'Escola d'Escriptura ofereix un ventall de més de 30 cursos presencials, d'entre els quals hi ha força novetats en els blocs d'escriptura i de literatura i humanitats. Són els cursos trimestrals que comencen a partir del 10 d'abril vinent, tot just després de les vacances de Setmana Santa.

CURSOS D'ESCRIPTURA: Iniciació a la narrativa / Narrativa Workshop in English / Teoria i pràctica del conte infantil I / Guió de curtmetratge / Sèries de televisió: com crear una bíblia / Microrrelatos I i II / Escriure novel·la policíaca: entre l'enigma i la negra acció / Escriure amb humor II: la construcció de l'humor en literatura / Registres i diàlegs / Escribir desde los cinco sentidos / Poesía erótica: el sexo por escrito / Redacció i millora de textos escrits / Redacción y mejora de textos escritos / Redacción de tesis doctorales / Curs per a joves escriptors I i II -de 15 a 17 anys- i Escriptura creativa per a nens -de 9 a 14 anys-.

CURSOS DE LITERATURA I HUMANITATS: Les claus de la narrativa romàntica / 8 escritores raros de la literatura universal / Introducció a la literatura russa / Introducción a la literatura italiana contemporánea / Cuatro grandes obras de la literatura en alemán / La novela histórica y sus claves: recrear el pasado, conocer el presente / Novel·la i complexitat: representar l'existència / Tres filòsofes i la narrativa: Simone Weil, Hannah Arendt i María Zambrano / Mitologia per a escriptors / El nacimiento de la novela i Una altra mirada, uns altres relats: introducció a la literatura de temàtica gai i lèsbica.

CURSOS D'OFICIS DE L'EDICIÓ: El lector profesional I i II

CURSOS D'ORALITAT: Seduir amb la paraula a les entrevistes i reunions

 

Període de matriculació: fins al 30 de març de 2012

 

Inici de les classes: a partir del dimarts 10 d'abril de 2012

 

 

 

Més informació: www.campusdescriptura.com

 

Els cursos de l'Escola d'Escriptura -d'una durada no inferior a 15 hores- estan reconeguts pel Departament d'Educació (Generalitat de Catalunya) com a activitats de formació permanent del professorat. 

(Informeu-vos-en a la secretaria de l'Escola).

 

 

Cicle de conferències-col·loqui AMB VEU PRÒPIA - Curs 2011/12

 

Trobades amb alguns dels principals escriptors i escriptores d'avui per fer un repàs a la seva trajectòria literària.

 

Els propers escriptors convidats són :

 

 

Agustín Fernández Mallo (dijous 15/03/12) – Presenta: Jordi Carrión

 

Jordi Puntí (dijous 19/04/12) – Presenta: Ada Castells

 

Les dates de les sessions del cicle AMB VEU PRÒPIA poden estar subjectes a canvis.

 

(En cas que s'anul·li alguna de les conferències, l'Escola d'Escriptura oferirà a l'alumnat inscrit una altra sessió de les que componen el cicle.)

 

Horari: dijous, de 19 a 21 hores.

Important: Cal inscripció prèvia a la secretaria de l'Escola d'Escriptura.

 

 

Escola d'Escriptura (Ateneu Barcelonès)

c. de la Canuda, núm. 6 - 08002-Barcelona - Telèfon: + 34 93 317 49 08 

secretaria@campusdescriptura.com - www.campusdescriptura.com

 
 
6)
 
Publicat en elSingulardigital.cat dijous 1 de març del 2012
 
 
 
Jaume Clotet
 
 
"TV3 ha decidit retirar el seu canal internacional dels satèl·lits Astra i Hispasat, provocant l'apagada de la TV catalana a nivell planetari"
 
Tinc una cosina que viu, des de fa uns quants anys, en un país escandinau. Hi ha tingut tres fills i els intenta educar en català, dins les seves escasses possibilitats. Una bona eina, que l'ha ajudat molt fins ara, ha estat TV3 a través del seu canal internacional per satèl·lit TV3CAT. Quan els nanos tornen de l'escola els posa una estona la televisió catalana, i també ho fa una mica els caps de setmana perquè els seus fills vegin que això del català no és només una dèria de la seva mare expatriada.

TV3CAT és un canal fet a base dels continguts de tots els canals de TVC, però només a partir de la programació pròpia i de la que no té reservats els drets d'emissió fora del Principat. A partir de l'u de maig, però, aquest canal desapareixerà i tots els catalans que, com la meva cosina, estan repartits per aquests móns de Déu en patiran les conseqüències. Sense explicar-ne les raons, TV3 ha decidit retirar el seu canal internacional dels satèl·lits Astra i Hispasat, fet que provocarà l'apagada de la televisió catalana a nivell planetari. Un problema afegit és que la majoria d'operadors per cable del món incloïen el senyal de TV3CAT a partir de la seva emissió per satèl·lit, de manera que la decisió tindrà efectes devastadors.

A partir d'aquest dia només es podrà veure el canal TV3CAT a través d'internet. Es podrà veure íntegrament i amb la mateixa programació, però no ens enganyem: és molt més còmode veure la televisió per un televisor que no pas per internet, deixant de banda els problemes habituals de nitidesa de la imatge i capacitat de l'ample de banda, sobretot en determinats països poc avançats. Això que explico no és una preocupació meva: en aquest web podeu veure la considerable mobilització dels afectats per la decisió. Crec que la CCMA hauria de tenir en compte aquesta reinvindicació: per a una cultura minoritària com la nostra, TV3 és fonamental. Tallar TV3 és tallar el cordó umbilical amb tota la nostra diàspora.

Enmig d'aquesta tragèdia, explica la direcció de TV3 que la nostra televisió es podrà veure a l'Estat espanyol a través de diverses plataformes digitals. Dit d'una altra manera: TV3 deixa de banda l'emissió planetària i es contrau voluntàriament només dins els límits de l'Estat. Em sembla que això és fer passes enrere.
 
7)
 
Publicat en directe.cat dimecres 29 de febrer del 2012
 
Campanya per mantenir TV3 internacional
 
La Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC) ha iniciat aquest dimecres la campanya 'Volem veure TV3 Internacional'
 
La campanya és suma a la endegada per catalansalmon.cat, i té per objectiu aconseguir que els catalans que viuen a l'exterior puguin continuar veient la televisió pública de Catalunya per l'actual sistema d'emissió i, alhora, evitar la desaparició total de la presència de la llengua catalana en l'espai televisiu internacional. Les persones, entitats o institucions que desitgin adherir-se a la campanya ho poden fer omplint el formulari d'adhesió al web www.fiecweb.cat, en una campanya que finalitzarà el 30 de març. Les retallades han portat a suprimir l'emissió a partir de l'1 de maig.
 
La FIEC recorda que quan l'11 de setembre del 1996 van començar les emissions de TV3 via satèl·lit "va ser una jornada que encara es recorda a la gran majoria de les comunitats catalanes de l'exterior". Es posava la llengua catalana al mateix nivell que qualsevol de les altres llengües més parlades al món. Al seu parer, era una normalització internacional i una raó suplementària per a continuar insistint en la necessària oficialització de la llengua catalana a les institucions europees.

A nivell pràctic, la FIEc fa notar que suposava donar accés normalitzat a la realitat del que passava en el país d'origen als més de 450.000 catalans residents arreu del món. Per a moltes famílies catalanes residents a l'exterior esdevenia un fantàstic aliat per a la continuïtat de la llengua en les segones i terceres generacions i per a tots aquells que des de l'àmbit universitari o des de la promoció cultural volien promoure tant la llengua com la imatge exterior de Catalunya.

Ara, la decisió de suprimir, a partir de l'1 de maig del 2012, les emissions de TV3Cat és un retrocés de 20 anys en la projecció exterior de la llengua i de la imatge de Catalunya, denuncia l'entitat. Les noves tecnologies, TV per Internet o altres, són les alternatives proposades des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), amb la voluntat de no deixar els milers de connacionals que viuen fora del país.

Però tot i agrair l'esforç de Televisió de Catalunya per reconduir el senyal del satèl·lit per un de nou a través d'Internet, la FIEC creu que les dificultats tècniques i el cost que representarà la instal·lació dels nous elements que facin possible la recepció de TV3 Internacional farà que a partir del maig molts catalans de l'exterior deixin de veure TV3.
 
 
8)

Dies insòlits

Bloc del periodista i escriptor Francesc Viadel

http://blogspersonals.ara.cat/diesinsolits
 
9)

 

XVII Jornada de Sociolingüística d'Alcoi 2012

 

Educació i plurilingüisme

 

Dissabte 24 de març de 2012

Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 

Objectiu

 

Analitzar la presència del valencià al món educatiu en relació amb el plurilingüisme i les seues implicacions en la societat.

 

Programa

 

9.00 h – 9.15 h

Recepció i lliurament de la documentació

9.15 h – 10.30 h

Inauguració a càrrec d'Enrique Masiá, director del Campus d'Alcoi de la UPV i, Antoni Francés, alcalde d'Alcoi

 

Conferència inaugural: “Educar en temps d'incertesa”,   Salvador Cardús, Universitat Autònoma de Barcelona

Presenta: Ximo Victoriano, Ajuntament d'Alcoi

 

10.30 h – 11.30 h

Ponència: “El model plurilingüe”, Vicent Pascual, pedagog.

Presenta: Tudi Torró, inspectora de la Conselleria d'Educació (Alacant)

 

11.30 h – 12.00 h

Café

 

12.00 h – 13.30 h

Taula redona: “Experiències de models educatius   plurilingües”:

- Francisco José Borrell, director del Col·legi Carmelites - La Presentació d'Alcoi (l'Alcoià)

- M. Júlia Salort, cap d'estudis del CEIP El Castell d'Almoines (la Safor)

- Albert Dasí, director de l'Escola La Gavina de Picanya (l'Horta)

- M. Encarnació Anton, directora del CEIP Miguel de Cervantes d'Elx (el Baix Vinalopó)

Presenta: Voro Gómez, professor de valencià a l'IES Antoni Llidó de Xàbia

 

13.30 h– 14.00 h

Visita guiada a l'exposició interactiva “El Carxe, territori de frontera” (IEC), a la sala d'exposicions del Campus (planta baixa de l'edifici de Carbonell)

A càrrec de Brauli Montoya, comissari de l'exposició

 

14.00 h – 16.00 h

Dinar al restaurant del Campus

 

16.00 h – 16.30 h

Comunicació: “El model de plurilingüisme en l'educació valenciana”, a càrrec de M. Carmen Pinilla, cap del Servei d'Ensenyament en Llengües de la Generalitat Valenciana

Presenta: Brauli Montoya, Institut d'Estudis Catalans-Delegació d'Alacant

 

16.30 h – 17.15 h

Ponència: “L'ús del valencià i altres llengües a les

universitats segons l'estudi Els usos lingüístics a les universitats públiques valencianes”  (AVL-universitats), Rafael Castelló, Universitat de València

                           Presenta: Verònica Cantó, Acadèmia Valenciana de la Llengua

 

17.15 h – 17.45 h

Presentació de materials universitaris multilingües:

·         La Guia de conversa universitària valencià-castellano-euskara-galego-english, elaborada per la Universitat Politècnica de València, amb la col·laboració de la Universitat de València, la Universitat d'Alacant, la Universitat Jaume I i la Universitat Miguel Hernández d'Elx i el suport de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

·         Els vídeos d'Aprèn valencià amb Polimèdia (UPV)

A càrrec de José M. Meseguer i Elisa Giner, Universitat Politècnica de València

Presenta: Josep Cortés, Universitat Politècnica de València

 

17.45 h – 18.15 h

Colofó de la Jornada amb un col·loqui sobre educació i plurilingüisme, a càrrec de Vicent Brotons, UEM-Universitat d'Alacant

Presenta: Vicent Romans, Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel Valencià

 

18.15 h – 18.30 h

Cloenda a càrrec de les institucions organitzadores

 

Lloc

 

Universitat Politècnica de València. Campus d'Alcoi

Sala de graus Roberto García Payá

Edifici de Carbonell, plaça de Ferrándiz i Carbonell

03801 Alcoi

 

 

Inscripció: en línia

http://www.cfp.upv.es/formacion-permanente/cursos/xvii-jornada-de-sociolinguistica-d-alcoieducacio-i-plurilinguisme_idiomava-menuupvtrue-cid30123.html

 

Preu: 20 euros. Inclou: matrícula, documentació, dinar i certificat d'assistència

 

El termini per a inscriure's finalitza el 21 de març de 2012.

 

 

Organitzen

 

Universitat Politècnica de València, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut d'Estudis Catalans - Delegació d'Alacant, Ajuntament d'Alcoi, Centre Ovidi Montllor i Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel Valencià.

 

Col·laboren

 

Universitat d'Alacant, Universitat de València, Universitat Jaume I i Universitat Miguel Hernández d'Elx

 

La programació d'aquesta Jornada de Sociolingüística s'adiu a la programació del V Congrés d'Escola Valenciana.

 

 

Més informació

 

Universitat Politècnica de València

Àrea de Promoció i Normalització Lingüística

 

Centre de Formació Permanent del campus d'Alcoi

96 652 84 84

cfpalcoi@cfp.upv.es

www.cfp.upv.es

 

 

10)

 

Cinema en valencià als OCine Aqua de València

 

 

Nova programació del Cinema en valencià (www.cinemaenvalencia.com), amb les últimes pel·lícules subtitulades o parlades en la nostra llengua.

 

A València: cada dijous, a les 20 h, als OCine Aqua de València

Centre Comercial Aqua, c/ Menorca, 19

Valenbisi: estacions 52, 53, 55 i 56 (més informació: http://biciv.com)

Bus: línies 1, 19 i 20

Metrorbital: línia 1

Calcula la teua ruta: EMT

 

 

Programació del 15 al 29 de març

 

-          15 de març: La conspiració (‘The conspirator'), dir. Robert Redford

-          22 de març: La dona de negre (‘The woman in black'), dir. James Watkins

-          29 de març: Un déu salvatge (‘Carnage'), dir. Roman Polanski

 

 

Entrades:

 

Universitaris: 3 euros amb el carnet universitari de la Universitat Politècnica de València i de la Universitat de València

       *Nota: Aquest preu s'aplicarà al portador del carnet i a un acompanyant.

Públic en general:  5 euros

 

Les entrades es recolliran a la taquilla del cinema a partir de dues hores abans de la projecció. Capacitat limitada.

 

També més cinema al Centre Cultural Tívoli de Burjassot, a l'Octubre CCC de València, al Cineápolis-El Teler d'Ontinyent... i properament a Gandia (Aula Magna del Campus) i a Alcoi (Centre Cultural). Amb entrades gratuïtes o reduïdes per als membres de la comunitat universitària, amb la presentació del carnet universitari.

 

Més informació: www.cinemaenvalencia.com

 

 

Promou:

Universitat Politècnica de València. Àrea de Promoció i Normalització Lingüística (www.upv.es/apnl)

 

Col·laboren:

Universitat de València. Servei de Política Lingüística (www.spluv.es)

Acadèmia Valenciana de la Llengua (www.avl.gva.es) 

Universitat Jaume I (http://www.uji.es/serveis/slt)

Universitat d'Alacant (http://spv.ua.es)

Universitat Miguel Hernández d'Elx (http://valencia.umh.es/es)

 
 

11)

 
 
Publicat en el llibre 500 raons per parlar català, de David Pagès i Cassú (CCG edicions, Girona, 2011, pàg. 39).
 
 

93. La llengua va íntimament lligada a cadascun de nosaltres d'una manera molt estreta, difícilment destriable de la personalitat.

 

Carles Castellanos

Lingüista i Doctor en Traducció

 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
InfoMigjorn és un butlletí que distribueix missatges informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:
– Retalls de notícies de premsa.
– Articles, publicats o inèdits.
– Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
– Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.
Així com altres missatges informatius relacionats amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.
 
Us preguem encaridament que feu arribar aquest missatge als vostres coneguts a fi que l'existència del butlletí InfoMigjorn siga coneguda per la quantitat més gran possible de persones interessades en la llengua catalana.
 
Enviat pel servei Sala de premsa de DRAC telemàtic http://drac.com
 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vàreu facilitar en el seu moment i que vàrem incorporar al nostre arxiu. Teniu dret a sol·licitar l'accés, la modificació o la cancel·lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre arxiu. Podeu contactar amb nosaltres enviant un missatge a l'adreça infomigjorn@telefonica.net Si voleu donar-vos de baixa, cliqueu ací